Fjoråret oppsummert for Lawbotics

by 
Merete Nygaard

2017 er året som markerte begynnelsen på Lawbotics. Her kan du lese om noen av årets høydepunkter for Lawbotics, og hvilke planer vi har for 2018.

Fra Lawbotics ble stiftet i januar har vi gått fra idéstadiet til å bli regnet som Norges ledende legal tech startup. Vi ønsker å gi en stor takk til dere som har fulgt med på oss og støttet oss så langt, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Vi ønsker å endre måten jurister jobber på

Lawbotics lager et innovativt verktøy for å automatisere opprettelsen av juridiske kontrakter og andre dokumenter. Vår software legger til rette for at de ansatte enkelt kan dele og gjenbruke sin kunnskap og efaring til å forbedre dokumentene de bruker ofte. På denne måten sørger vi for at selskapet øker kvaliteten på sine juridiske dokumenter på både en kost- og tidseffektiv måte.

Lukket betatesting og lansering av vårt produkt i 2018

Vi rykker stadig nærmere lansering av vårt softwareprodukt. For tiden har vi en lukket betatesting med noen utvalgte kunder som blant annet Bing Hodneland og Huseiernes Landsforbund. De prøver ut løsningen vår og gir oss innspill i henhold til sine forretningsbehov. Vår første versjon av produktet vil inneholde et dokumentautomatiseringsverktøy. Her skal ikke-tekniske personer (slik som f.eks. jurister..) på en enkel og intuitiv måte selv lage dynamiske maler til intern bruk i sin virksomhet. Du kan allerede nå teste ut hvordan det er å fylle ut en dynamisk mal via vår showcase. Mange flere nyttige funksjoner og moduler er planlagt, og vi vil holde deg oppdatert etterhvert som disse lanseres.

Oslo Legal Tech Meetup

Oslo Legal Tech Meetups

Lawbotics har tatt initiativ til å lage en møteplass for jus og teknologi interesserte i Oslo. Høsten 2017 hadde vi to fullbookede arrangementer med temaer som legal tech og blockchain, med til sammen 350 påmeldte. Vi er idag mer enn 500 er medlemmer i Oslo Legal Tech Meetup. Neste meetup arrangeres 10. januar 2018 på MESH, med temaet “Digitalisering av juridisk sektor”. Meld deg på her.

Lawbotics in the media
Fra Finansavisens JUS bilag 15 september 2017

Lawbotics i media

Denne høsten har flere norske aviser skrevet om Lawbotics, blant annet Dagens Næringsliv, Finansavisen, og gründeravisa Shifter, mens advokatens bransjeblad Advokatbladet har dekket Lawbotics i flere artikler og Telenor har intervjuet Lawbotics i sin Planet Entrepreneur blogg. Dette forteller oss at det er en voksende interesse for legal tech, noe vi synes er veldig gøy!

Lawbotics ble finalist på She Future!

I november deltok Lawbotics på en konkurranse for ulike startups med kvinnelige gründere. Vi kom helt til finalen og ble blant topp tre startups! Tusen takk til She og The Hub for muligheten, og gratulerer til Blue Lice som vant!

Law

Andre høydepunkt i løpet av året

Legal tech konferanser

Lawbotics har vært så heldig å få snakke om jus og teknologi for en mengde teknologiinteresserte jurister i løpet av året. Merete Nygaard holdt innlegg på legal tech konferansene Future Lawyer og Digitaliseringskonferansen, og i høst har både Trygderetten, Tvistelovsseminaret, NHO, Justisdepartementet, KLP og OBOS hørt presentasjoner fra Lawbotics. Her kan du lese Meretes take-outs fra konferansene om hvordan advokater skal forholde seg til digitalisering og ny teknologi.

Lawbotics pitching at legal Tech conference

Flere medlemmer i team Lawbotics

Vi har tredoblet oss siden januar og er nå tre fulltidsansatte. Marte — vår Chief Amazing Officer — har skrevet om sine erfaringer fra å jobbe i en startup når man kommer rett fra universitetet på bloggen vår. Neste år er vi så heldige at vi får hjelp av to dyktige BI studenter til å hjelpe oss med kundehåndtering og økonomioppgaver. Vi fortsetter å vokse, og er for tiden på jakt etter flere utviklere (front-end og Dev Ops), og vil etterhvert ha behov for en produkt manager.

Kontorer

Vi har flyttet flere ganger i løpet av året, men er nå godt innstallert på Pier X Venture Hub på Aker Brygge, hvor vi trives i flotte lokaler med superb utsikt!

Pier X
View from Pier X

Vårt visjon er å gjøre jus mer tilgjengelig, rimelig og transparent ved å bruke teknologi til å endre måten jurister endrer på. Vi er takknemlige og priviligerte for at vi får jobbe med det vi brenner for hver eneste dag.

Continue reading