Hvordan jeg gikk fra lesesalen til å bygge robotadvokat

Hvordan jeg gikk fra lesesalen til å bygge robotadvokat

Augusta forteller om hvordan hun gikk rett fra studiet til å bygge robotadvokat hos Lexolve.

Augusta Lenéa Remøy / SIST OPPDATERT 15. august 2023

Visste du at jusstudenter kan være med å hjelpe Lexolve å utvikle digitale juridiske tjenester?

Lexolve har gått sammen med DNB og Wikborg Rein for å tilby en trainee-ordning for jusstudenter. Ordningen innebærer en måneds opphold hos alle tre firmaene og er en unik mulighet for studentene til å områ seg i tre vidt forskjellige bransjer.

I skrivende stund er jeg inne i min siste uke som Digital Trainee i Lexolve. Oppholdet har frem til nå vært helt fantastisk. De ansatte har tatt meg godt imot og jeg har hele tiden følt meg veldig velkommen. Lexolve utvikler en robot-advokat og er etter min mening advokatbransjens fremtid. Det å lære om start-up bransjen i dette spennende selskapet er virkelig en verdifull erfaring som jeg kommer til å dra nytte av senere i arbeidslivet.

I løpet av oppholdet mitt har jeg fått mange spennende arbeidsoppgaver. Jeg har blant annet vært med på å skrive juridisk innhold til Lexolve sine nye nettsider, deltatt på workshops, møter og fått innsikt i hvordan selskapet jobber for å konstant utvikle produktet sitt. Fokuset er hele tiden på kunden og hvordan kunden opplever produktet. Samtidig er alle utrolig engasjerte i problemet de ønsker å løse, noe som er veldig inspirerende å ta del i!

Jeg opplever også at det er en ganske annen arbeidsmåte enn jeg er vant til fra studiet. De ansatte samarbeider mye på tvers av fag, og jobber veldig kreativt for å hele tiden utvikle de beste ideene. Advokatene jobber for eksempel tett med både ingeniører og designere for å hjelpe hverandre å løfte produktet. Verdien av faglig bredde i et selskap er noe jeg absolutt kommer til å ta med meg videre.

I tillegg har jeg fått muligheten til å delta på både Nordic Legal Tech Day og Oslo Legal Tech Meetup. Fra det tar jeg med meg masse ny kunnskap om legal tech- som forøvrig er et tema jeg helt klart kommer til å fokusere mer på videre i studieløpet.

Jeg gleder meg til å følge med på Lexolve sin fremtid og anbefaler internship til alle jusstudenter som er nysgjerrig på legal tech, start-up livet eller som bare har lyst til å jobbe sammen med skikkelig hyggelige mennesker!

Hørtes traineeprogrammet ut som noe for deg? Les mer om stillingen og send inn søknad her.