Les mer

Møt juristene-i-loopen

Selv en høyteknologisk, digital jurist-tjeneste som Lexolve ville ikke kunne levert innhold av høy kvalitet om vi ikke hadde dyktige juridiske fagpersoner i miksen.

Juristene-i-loopen
Emil Grønvold

Emil er utdannet digital markedsfører og er vår Digital Brand Manager. Han er en ekspert i søkeoptimalisering, og kan det meste innen inbound marketing med sine 20+ sertifikater fra akademiene til selskaper som Google, SEMrush og Facebook.

På fritiden liker han å trene kickboxing, lage musikk og følge med på premier league.

Om du trodde Lexolve kommer til å gjøre jurister helt overflødige, så kommer dette kanskje som en overraskelse: Selv en høyteknologisk, digital jurist-tjeneste som Lexolve ville ikke kunne levert innhold av høy kvalitet om vi ikke hadde dyktige juridiske fagpersoner i miksen!

Alle anbefalinger og svar kvalitetssikres av jurist

Alle anbefalinger og svar du får av din lille juridiske avdeling Lexolve sjekkes og kvalitetssikres av en av våre erfarne jurister. Selv om det meste av prosessen når du gjør juridiske oppgaver og får juridiske anbefalinger av Lexolve støttes av teknologi, gjøres ofte de siste 10 prosentene av en levende jurist! Vi kaller det «å ha en jurist i loopen».  Du som kunde kan alltid være trygg på at vi har forstått behovet ditt og gir deg et svar du har bruk for.

Møt det fantastiske jurist-teamet vårt som sørger for at vi kan hjelpe selskaper med å gjøre juridiske oppgaver, løse problemer og få svar på spørsmål på en enkel, effektiv og smart måte.

Jeg pleier å si til barna mine når jeg går på jobb at jeg lager en robot”,  sier Head of Legal Content & Operations, Heidi Beate Daaland, “men egentlig så er det mitt juridiske hode det lages en robot av, og det er jo smigrende.”

Heidi leder jurist-teamet i Lexolve og har hovedansvaret for å sørge for at alt juridisk innhold vi bruker i Lexolve er oppdatert, og ikke minst at kundene forstår hva vi foreslår! Og hun vet hva hun driver med. Heidi har i tillegg til over ti års erfaring som forretningsadvokat i advokatfirma PwC, en bachelor i økonomi - og kanskje aller viktigst: Vært oppvokst i familiebutikken og selv drevet den, i tillegg til mange års erfaring som forretningsadvokat.

Vi bygger på 50+ års juridisk erfaring inn i Lexolve!

Lynne Skajaa er vår mastermind for å lage den juridiske AI arkitekturen (AI = artificial intelligence). Hun er den mest erfarne juristen hos Lexolve. Som Solicitor, advokat og senere som partner,  i advokatfirmaer både i Norge og i Storbritannia, har hun rådet og samarbeidet med utallige selskaper og deres kommersielle juridiske saker innenfor flere ulike bransjer og rettsområder. Hun har i tillegg  et verdifull bakgrunn fra “innsiden” som internjurist i alt fra oppstartsselskaper til store børsnoterte bedrifter og har vært med på det  meste et selskap kan oppleve, til og med “loo rolls to pay rolls” som hun selv sier. I løpet av hennes varierte karriere har hun vært forfatter, forsker og foreleser innenfor forretningsjus. Hun er ekstremt god på kommersiell juss og på å forstå hva selskaper egentlig trenger - og gjerne før det oppleves som et problem. Når Lynne snakker, da lytter resten av produkt-teamet.

Våre jurister er ikke bare jurister…

Er det noe de fleste digitale selskaper trenger fremover, er det hjelp til å sikre immaterielle verdier (IPR) og forretningshemmeligheter, og å holde styr på pliktene for personvern. Dette er områder som er i rask utvikling (til juss å være!) og oppfattes ofte som komplekse. Vår ekspert Benedicte Wedel Westbye har flere års erfaring med juridisk rådgivning rundt GDPR og IPR til kreative byråer og utøvende kunstnere. I tillegg har hun selv praktisk erfaring med å skape verdier som må beskyttes. Benedicte er nemlig også utøvende skuespiller og produsent!

Augusta er vår siste tilskudd til jurist-teamet. Hun studerer jus på Universitet i Oslo, har tidligere vært trainee hos oss og jobber nå i Lexolve på deltid i tillegg til studiet. Augusta har en brennende interesse for teknologi og setter seg raskt inn i nye rettsområder gjør henne til en god bidragsyter.

Og sist, men ikke minst: vår egen gründer og daglig leder Merete Nygaard, som var tøff nok til å hoppe av advokatkarrieren for å starte for seg selv med målet om å gjøre juss mer tilgjengelig. Merete har over 13 års erfaring fra advokatbransjen og har i tillegg opparbeidet seg uvurderlig praktisk erfaring med å starte som gründer og bygge opp en virksomhet helt på egen hånd. Hennes genuine interesse for det hun driver med smitter over på hele teamet Merete er både motivator og sørger for å sette hårete mål sånn at vi har noe å strekke oss etter.

Utvikling av din (datadrevne) juridiske avdeling

Utvikling av digitale juridiske tjenester kan ikke gjennomføres uten erfarne jurister som kjenner både de juridiske utfordringene kundene sitter med og hva det juridiske svaret er. Juristene i Lexolve utfordrer hele tiden seg selv til å tenke nytt ved å presentere jus på en enkel og kundevennlig måte. Her hjelper det å samarbeide med designere og andre som er gode på fremstilling, språk og kommunikasjon! Selv om vi jobber mye med klart språk er det alltid noe som kan forbedres. Dersom du som kunde leser noe du ikke forstår, blir vi veldig glade om du utfordrer oss til å gjøre det enda enklere!

Selv om mye av det jurister gjør i dag vil kunne erstattes av teknologi, kommer vi neppe til å se at jurister forsvinner helt. De enkle og standardiserte oppgavene vil naturligvis bli erstattet av teknologi. Men vi mennesker vil fortsatt trenge mennesker:  Til å gi den ekstra tryggheten. For å rådgi i komplekse saker.

Frem til teknologien er blitt smart nok trenger vi også jurister til å bistå teknologien.

Nettopp derfor er det så spennende å få være en del av denne utviklingen som jurist i Lexolve! Her kan vi ligge i forkant og tenke nytt.  Samtidig sørger vi for at alle små selskaper får den juridiske sikkerheten de trenger i å ha sin egen lille juridiske avdeling.

Og du? Lexolve skal ha flere jurister i loopen!… (Sjekk ut våre åpne stillinger, vi ser etter deg som har kompetanse innen IT/teknologi/IP og GDPR og som ønsker å være med på å skape alle SMB-kunders lille juridiske avdeling!)

Du kan også lese litt mer om prosjektet vårt i denne artikkelen i Dagens Næringsliv:)