Møt juristene-i-loopen | Lexolve

Møt juristene-i-loopen

Om du trodde Lexolve kommer til å gjøre jurister helt overflødige, så kommer dette kanskje som en overraskelse: Selv en høyteknologisk, digital jurist-tjeneste som Lexolve ville ikke kunne levert innhold av høy kvalitet om vi ikke hadde dyktige juridiske fagpersoner i miksen!

Heidi team lexolve
Heidi Daaland

Juridisk ansvarlig

Lang erfaring som forretningsadvokat i arbeids-, selskaps og kontraktsrett.

Sist oppdatert 22. mars 2024

jurister lexolvejurister lexolve
EmailFå nyhetsbrevChatBe om å bli kontaktet

Innhold

  • Juristene i loopen
  • Alt innhold kvalitetssikres av jurist
  • Vår Head of Legal Content & Operations har selv drevet butikk
  • Vi bygger på 50+ års juridisk erfaring inn i Lexolve!
  • Våre jurister er ikke bare jurister…
  • Utvikling av din (datadrevne) juridiske avdeling

Juristene i loopen

Om du trodde Lexolve kommer til å gjøre jurister helt overflødige, så kommer dette kanskje som en overraskelse: Selv en høyteknologisk, digital jurist-tjeneste som Lexolve ville ikke kunne levert innhold av høy kvalitet om vi ikke hadde dyktige juridiske fagpersoner i miksen!

Alt innhold kvalitetssikres av jurist

Alt innhold og juridiske svar du får av din lille juridiske avdeling Lexolve sjekkes og kvalitetssikres av en av våre erfarne jurister. Selv om det meste av prosessen når du gjør juridiske oppgaver støttes av teknologi, gjøres ofte de siste 10 prosentene av en levende jurist! Vi kaller det «å ha en jurist i loopen». 

Møt det fantastiske jurist-teamet vårt som sørger for at vi kan hjelpe selskaper med å gjøre juridiske oppgaver, løse problemer og få svar på spørsmål på en enkel, effektiv og smart måte.

Jeg pleier å si til barna mine når jeg går på jobb at jeg lager en robot”,  sier Head of Legal Content & Operations, Heidi Beate Daaland, “men egentlig så er det mitt juridiske hode det lages en robot av, og det er jo smigrende.”

Heidi leder jurist-teamet i Lexolve og har hovedansvaret for å sørge for at alt juridisk innhold vi bruker i Lexolve er oppdatert, og ikke minst at kundene forstår hva vi foreslår! Og hun vet hva hun driver med. Heidi har i tillegg til over ti års erfaring som forretningsadvokat i advokatfirma PwC, en bachelor i økonomi - og kanskje aller viktigst: Vært oppvokst i familiebutikken og selv drevet den, i tillegg til mange års erfaring som forretningsadvokat.

Vi bygger på 50+ års juridisk erfaring inn i Lexolve!

Lynne Skajaa er vår mastermind for å lage den juridiske AI arkitekturen (AI = artificial intelligence). Hun er den mest erfarne juristen hos Lexolve. Som Solicitor, advokat og senere som partner,  i advokatfirmaer både i Norge og i Storbritannia, har hun rådet og samarbeidet med utallige selskaper og deres kommersielle juridiske saker innenfor flere ulike bransjer og rettsområder. Hun har i tillegg  et verdifull bakgrunn fra “innsiden” som internjurist i alt fra oppstartsselskaper til store børsnoterte bedrifter og har vært med på det  meste et selskap kan oppleve, til og med “loo rolls to pay rolls” som hun selv sier. I løpet av hennes varierte karriere har hun vært forfatter, forsker og foreleser innenfor forretningsjus. Hun er ekstremt god på kommersiell juss og på å forstå hva selskaper egentlig trenger - og gjerne før det oppleves som et problem. Når Lynne snakker, da lytter resten av produkt-teamet.

Våre jurister er ikke bare jurister…

Og sist, men ikke minst: vår egen gründer og daglig leder Merete Nygaard, som var tøff nok til å hoppe av advokatkarrieren for å starte for seg selv med målet om å gjøre juss mer tilgjengelig. Merete har over 13 års erfaring fra advokatbransjen og har i tillegg opparbeidet seg uvurderlig praktisk erfaring med å starte som gründer og bygge opp en virksomhet helt på egen hånd. Hennes genuine interesse for det hun driver med smitter over på hele teamet Merete er både motivator og sørger for å sette hårete mål sånn at vi har noe å strekke oss etter. Er det noe de fleste digitale selskaper trenger fremover, er det hjelp til å sikre immaterielle verdier (IPR) og forretningshemmeligheter. Dette er et område som er i rask utvikling (til juss å være!) og oppfattes ofte som komplekst.

Utvikling av din (datadrevne) juridiske avdeling

Utvikling av digitale juridiske tjenester kan ikke gjennomføres uten erfarne jurister som kjenner både de juridiske utfordringene kundene sitter med og hva det juridiske svaret er. Juristene i Lexolve utfordrer hele tiden seg selv til å tenke nytt ved å presentere jus på en enkel og kundevennlig måte. Her hjelper det å samarbeide med designere og andre som er gode på fremstilling, språk og kommunikasjon! Selv om vi jobber mye med klart språk er det alltid noe som kan forbedres. Dersom du som kunde leser noe du ikke forstår, blir vi veldig glade om du utfordrer oss til å gjøre det enda enklere!

Selv om mye av det jurister gjør i dag vil kunne erstattes av teknologi, kommer vi neppe til å se at jurister forsvinner helt. De enkle og standardiserte oppgavene vil naturligvis bli erstattet av teknologi. Men vi mennesker vil fortsatt trenge mennesker:  Til å gi den ekstra tryggheten. For å rådgi i komplekse saker.

Frem til teknologien er blitt smart nok trenger vi også jurister til å bistå teknologien.

Nettopp derfor er det så spennende å få være en del av denne utviklingen som jurist i Lexolve! Her kan vi ligge i forkant og tenke nytt.  Samtidig sørger vi for at alle små selskaper får den juridiske sikkerheten de trenger i å ha sin egen lille juridiske avdeling.

Du kan også lese litt mer om prosjektet vårt i denne artikkelen i Dagens Næringsliv:)

EmailFå nyhetsbrevChatBe om å bli kontaktet