Arbeidsavtale - tilkalling

arbeidsavtale for ansettelse av tilkallingstilling
Av Frøysaa & Bjørkgaard
Logg inn og bruk

Om dokumentet:

Prosessen rundt ansettelse kan være krevende for små selskaper, og det kan være vanskelig å vite hvilken arbeidsavtale man skal benytte seg av. Loven oppstiller minimumsvilkår til hva en arbeidsavtale skal inneholde, uavhengig av om ansettelsen er midlertidig eller fast. Dokumentene i dokumentserien vi har laget til Lexolve Markedsplassen om ansettelse oppfyller lovens vilkår.

Arbeidsmiljølovens utgangspunkt er at arbeidstaker skal ansettes i fast stilling. Dersom du ønsker å ansette en person som tilkallingsvakt må du først være sikker på at det er adgang til dette etter loven. I dette dokumentet finner du en rammeavtale som oppfyller lovens formkrav og skjema som må fylles ut for hver gang den ansatte skal jobbe.

Dersom du er i tvil om hvilken ansettelsesform du skal bruke, anbefaler vi at du tar kontakt med advokat.

Arbeidsavtalen er spesielt nyttig for:

- Selskaper i utvikling og vekst

- Selskaper som vil ansette en tilkallingsvakt

Vær oppmerksom på:

- En person kan ikke ansettes etter denne kontrakten dersom behovet er varig

Om Partner

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS holder til på Lysaker. Vi leverer advokattjenester innenfor næringsliv, fast eiendom og familie og arv. Vi bidrar til merverdi gjennom advokattjenester som tilfredsstiller kundens behov, særlig for små og mellomstore bedrifter og for privatpersoner.

Les mere om Frøysaa & Bjørkgård >