Lexolve på Nordic Legal Tech Day | Lexolve

Lexolve på Nordic Legal Tech Day

Lexolve deltok på Nordic Legal Tech Day- hvor vi også var konferansepartner.

Merete Nygaard
Merete Nygaard

Gründer og daglig leder

15+års erfaring med juss som forretningsadvokat og gründer.

Sist oppdatert 19. juni 2024

Nordic Legal Tech DayNordic Legal Tech Day
EmailFå nyhetsbrevChatBe om å bli kontaktet

I går deltok Lexolve på Nordic Legal Tech Day- hvor vi også var konferansepartner.

Det ble en spennende debatt om eksternt eierskap av advokatfirma- hvor jeg fikk flere med meg på at forbudet mot eksternt eierskap er til hinder for innovasjon. Spørsmålet er i skrivende stund til utredning hos justisdepartementet, og vi krysser fingrene for at de også er enige med oss.

Se link for omtale i Advokatbladet.

Vi lot oss også imponere av debatten om legal tech i Norden ledet av professor ved UiO Malcolm Langford. Deltakerne fikk spørsmål om hvor langt vi har kommet på legal tech fronten- og hvor vi er på vei i fremtiden. Det er ingen tvil om at mange aktører er i ferd med å utvikle produkter som skal minske gapet mellom jurister og ikke-jurister. Som eksempel kan nevnes tjenester som tilbyr automatisert kontraktsgjennomgang, juridiske chattjenester og apper som for eksempel kan regne ut hvor mye en ektefelle vil få i et eventuelt skilsmisseoppgjør. Det gjenstår allikevel å se om noen kan skape et produkt som virkelig kan endre bransjen. At utviklingen vil få betydning for hvordan advokatfirma skal drives i fremtiden det ingen tvil om.

Når det gjelder utviklingen i tiden som kommer, så mente flere av debattantene at innovasjon må skje utenfra- nettopp fordi advokatfirmaer ikke ønsker å forandre forretningsmodellen sin. Vi trenger også økt samarbeid med de ulike juridiske fakultetene for å utvikle kunnskap og engasjement innenfor legal tech for fremtidens advokater.

Ellers gleder vi oss over at foredragsholderne på konferansen hadde mye fokus på "scaling" og "delawyering". Mange selskaper synes å jobbe mot mer automatisering og fokus på hva vi faktisk trenger mennesker til og ikke. I dag er det fremdeles mange advokater som sitter timesvis med oppgaver som kunne ha blitt utført av en maskin.

Hvis du vil høre mer om dette temaet, anbefaler vi deg å melde deg på Oslo Legal Tech Meetup som skal avholdes onsdag 22. september 2021! Arrangementet er helt gratis, men det er kun noen få plasser igjen. Meld deg på her: https://www.meetup.com/Oslo-Legal-Tech/events/280091561/

EmailFå nyhetsbrevChatBe om å bli kontaktet