Vi har fått nok en AI-guru med på toget - Nå setter vi fart | Lexolve

Vi har fått nok en AI-guru med på toget - Nå setter vi fart

I Lexolve gjør vi oss nå klar for å oppdatere produktet vårt til å inneholde mere kunstig intelligens. Hva vil det si? Les mer her.

Merete Nygaard
Merete Nygaard

Gründer og daglig leder

15+års erfaring med juss som forretningsadvokat og gründer.

Sist oppdatert 22. mars 2024

AI jussAI juss
EmailFå nyhetsbrevChatBe om å bli kontaktet

Innhold

  • Møt Alex Wu Navarro, AI-rådgiver i Lexolve

Møt Alex Wu Navarro, AI-rådgiver i Lexolve

I Lexolve gjør vi oss nå klar for å oppdatere produktet vårt til å inneholde mere kunstig intelligens. Hva vil det si? Jeg har tatt en prat med Alex Wu Navarro, AI-rådgiver i Lexolve.

"Vi bruker ikke kunstig intelligens for saken sin skyld. Det handler om å bruke kunstig intelligens for å koble sammen data. Å ha et datadrevet perspektiv handler om at for hvert skritt vi tar, for enhver kasus vi kjører, kobler vi sammen data gjennom en serie av forskjellige systemer."

Alex Wu Navarro jobber deltid som AI-rådgiver i Lexolve. Resten av tiden jobber han i Twitter og han har sin base i London. For Alex handler arbeidet i Lexolve om å gjøre hverdagen til advokater mer effektive.

"Jeg liker analogien med å bygge en selvgående bil: Vi kan tenke oss at man ved hjelp av kunstig intelligens kan bygge en bil som gjør hele jobben for oss. Det er ikke det vi i Lexolve er ute etter. Slike systemer står i fare for å forsterke eksisterende bias i samfunnet. Vi prøver heller å bygge et system, der advokaten er en del av designet, et system der mennesket trengs."

Nå har du snakket mye om advokaten. Hva med oss vanlige mennesker, hvordan kan vi ha glede av et produkt som Lexolve?

"Jeg tror dette vil være svært viktig for helt vanlige mennesker. Vi vil kunne gjøre advokat-tjenester rimelige nok for vanlige mennesker. Slik kan vi skalere arbeidet og hjelpe mange flere."

Hvordan tenker du at dette kan ha betydelse for samfunnet, egentlig?

"Jeg ser svært mange muligheter i samfunnet. Både hos det lille individet og på et makro-nivå. Når vi prater om å gjøre advokater mer effektive handler det jo om byråkratiske oppgaver. Hvem liker byråkrati? Jeg vil at vi finner en vei gjennom dette. Jeg vil være med å eliminere kjedelige, repetitive oppgaver som hindrer advokaten fra å bruke kreativiteten sin og gjøre den jobb hun egentlig er satt til å gjøre. De komplekse sakene, de som er for krevende for en maskin til å løse."

Jeg hører at du sier at mennesker og maskiner må kunne samarbeide. Er ”samarbeid med teknologi” en ferdighet du mener fremtidens mennesker trenger?

"Ja, det tror jeg. Det er litt som back in the days og trykkpressen. Den krevde for eksempel skriveferdigheter, noe den tidens mennesker ikke hadde. Vår tids mennesker må kunne samarbeide med sine medmennesker - sin medteknologi."

Som nyansatt i Lexolve, hva er dine første inntrykk?

"Jeg er omgitt av svært talentfulle mennesker, med de riktige ferdighetene for å kunne bygge noe samfunnskritisk. Jeg liker bedrifter som tenker høyt rundt kulturen, og Lexolve har en inkluderende kultur. Og ja, folk er jo bare superhyggelige her!"

EmailFå nyhetsbrevChatBe om å bli kontaktet