Doctor Xpress | Lexolve

- Som gründere fant vi en trygghet i Lexolve

Dr. Imon Barua , Daglig leder & gründer

Doctor Xpress
Dr. Imon Barua

Dr. Imon Barua er daglig leder og gründer av Doctor Xpress, en privat legekjede som startet i februar i 2023 og som nå har to klinikker, en på Bislett og en på Grünerløkka i Oslo.


- Etter å ha jobbet på både feberpoliklinikker og offentlige legevakter opplevde vi at det er lange ventetider, og dermed et stort behov for en aktør som oss. Vi tilbyr alle legetjenester, også legevakt, og satser på ingen ventetid og rimelige priser til sammenligning med konkurrentene.

Gründeren er veldig fornøyd med hvordan det har gått siden oppstarten, og konstaterer at Doctor Xpress har fornøyde kunder – og ingen ventetid.

Lexolve er en populær tjeneste blant gründere. Som en oppstartsbedrift har det imidlertid vært en del utfordringer å løse som ligger utenfor det medisinske feltet. Som lege kjenner Dr. Barua godt til helseretten, men i oppstartsfasen av selskapet har han satt pris på å kunne lene seg på Lexolves juridiske kompetanse.


- Som klinikere har vi ikke juridisk kompetanse som hovedfelt, så vi hadde et uløst behov for den type hjelp. Det var faktisk andre gründere som også driver med start-ups som tipset oss om at med vårt behov og i den oppstartsfasen vi er i, så ville Lexolves tjenester være nyttige.

«Som en start-up-bedrift har det vært fint å ha en trygghet i Lexolve.»

- I en travel hverdag har Lexolves tjenester og produkter vært veldig nyttige for oss, og det har spart oss for store advokatkostnader – vi har fått hjelp til å manøvrere i juridiske minefelt, særlig i forbindelse med non-disclosure-agreements og avtaler med andre selskaper.

Dr. Barua har benyttet seg av en rekke av Lexolves produkter og tjenester.
- Vi har fått mye bruk for malene som har vært tilgjengelige, derfor raskt kommet i gang med prosesser, og så har vi selvfølgelig satt stor pris på menneskene bak Lexolve. Vi har sparret mye med dem, og det har vært en trygghet å ha kompetente mennesker som kan hjelpe deg i en oppstartsfase.