Om oss | Lexolve

Vi gjør forretningsjuss enkelt, tilgjengelig og effektivt

Om oss

Lexteam

Vi gjør forretningsjuss enkelt, tilgjengelig og effektivt

Juss er vanskelig og kostbart for små bedrifter å løse. Det ønsker vi å gjøre noe med. Vi ønsker at alle små bedrifter skal kunne løse sine juridiske oppgaver selv og på en automatisert måte. Lexolve er en teknologidrevet, juridisk plattform, hvor vi bruker en hybrid av kunstig intelligens og høykompetente jurister med mange års erfaring, til å veilede små bedrifter, og hjelpe dem selv løse alt som har med forretningsjuss å gjøre. Ved å bruke Lexolve blir det juridiske riktig fra starten av, noe som har vist seg at lønner seg. Juss er i hovedsak skrevet av jurister, for jurister. Derfor måtte vi i Lexolve redesigne måten juss leveres på, når vi skulle gjøre det enkelt for små selskaper å løse juridiske problemer i vår plattform. Ved hjelp av plattformen kan en bedriftseier, på egen hånd, selv opprette kundeavtaler, ansette nye kollegaer og lage opsjonsavtaler. Plattformen blir utviklet basert på input fra våre kunder og er i stadig ekspansjon.

Det er to juridiske ting du som gründer ikke kan ignorere. Vet du hvilke?


Lexolve ble gründet av Merete Nygaard i 2017 og var den første til å etablere legaltech i Norge. I dag har bedriften 20 ansatte og har fått støtte fra Innovasjon Norge og Skattefunn. I tillegg er vi finansiert av aksjonærer som Aschehoug, Altitude Capital og MP Pensjon. Merete Nygaard hadde jobbet i nesten 10 år som forretningsadvokat, da hun valgte å fullføre drømmen om å kunne gi bistand til små selskap med stort behov for en juridisk sparringspartner men med lite budsjett. Juss er dyrt for det er rådgivning som gis en til en.

"Jeg ønsket å bruke teknologi for å gjenbruke juridisk kunnskap på tvers av selskaper, slik at flere får tilgang til god juridisk rådgivning til en pris de har råd til", sier Merete. Som et ledd i drømmen om å forenkle juss arrangerer vi Oslo Legal Tech Meetup, en av verdens største legaltech-samfunn, hvor vi deler kunnskap om feltet annen hver måned.

Hva er legaltech?

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!