Miksapix | Lexolve

- I Lexolve får vi tilpassede avtaler etter vårt behov

Mikkel Sara , CEO

Miksapix Interactive
Mikkel Sara

Mikkel Johansen Sara er daglig leder i Miksapix Interactive. Selskapet utvikler samiske dataspill og tv-serier. Vi møter Mikkel, ikledd en blå t-skjorte med “Miksapix Interactive" over brystet, på Magicon, en spill- og cosplay-messe for interessenter.

Vi i Miksapix skiller oss ut ved at vi er de eneste i Norge som lager dataspill med samisk innhold! Vi ble invitert hit til Magicon for å ha stand og presentere Raanaa-spillet vårt. Vi har fått utelukkende gode tilbakemeldinger fra et flott publikum som har testet spillet. Det er noe vi tar med oss videre når vi skal videreutvikle Raanaa-universet. I tillegg til å være et mobilspill ser vi også på muligheten til å utvide IP-en vår til flere formater.

Trygge avtaler til overkommelig pris

Miksapix Interactive startet opp i 2017, men det var ikke før i 2021 samarbeidet med Lexolve ble etablert.

- Tidligere brukte vi konsulenter til avtaleutforming, men ingen jurister. Så det at vi nå har mulighet til å bruke jurister gjennom Lexolve til en overkommelig pris er kjempebra! Det er noe vi både har savnet og nå omfavner.

Før har vi opplevd å skrive kontrakter med samarbeidspartnere som underveis i prosessen trakk seg. Det er viktig for oss når vi inngår et samarbeid at vi kan stole på at leverandøren faktisk kan levere. Da ser man viktigheten av å ha gode avtaleverk så man selv kan trekke seg ut av samarbeidet om noe oppstår, forteller Mikkel.

Opptatt av å være et seriøst selskap utad

Mikkel og Miksapix har siden oppstart vært opptatt av å ha gode avtaler, både for å minimere risiko og for å bli tatt på alvor.

- Det er kjempeviktig å ha kontrakter riktig skrevet og godt formulert. Vi jobber jo mye med content creation og åndsverk, så når vi lager avtaler med illustratører, forfattere eller musikere så trenger vi gode avtaler som gagner begge parter. Vi er veldig bevisst på å bruke gode avtaler, også med tanke på fremtidige samarbeid med større, seriøse aktører, reflekterer han.

Tilpassede avtaler til eget behov

Å lage gode avtaleverk kan være utfordrende om man ikke er kjent med det. Med Lexolve sin løsning får Mikkel veiledning til å ta de riktige valgene til sitt behov.

- Ting som å formulere avtaler mellom aksjonærer er jo ofte ganske ukjent stoff for de som ønsker å starte et AS, så hvis man har en type mal eller en avtale man kan konfigurere etter sitt behov, så hjelper det ganske mye. Det er det som er bra med Lexolve, du kan tilpasse avtaler etter ditt behov på en enkel og intuitiv måte.

Og etter 2 år med Lexolve på laget bruker han fremdeles tjenesten regelmessig.

- Vi bruker egentlig Lexolve ganske mye i forskjellige settinger. Vi har brukt kontrakter både opp mot leverandører og ansettelser, i forhold til aksjeprogram og opsjonsprogram og nå holder vi på å rigge oss til med en emisjon. Så det er veldig mange gode avtaler i Lexolve som man kan benytte seg av.

Samtidig har du jurister i ryggen du kan sparre med hvis det er punkter i avtalen man ønsker å få avklart, og det er veldig fint! Det er noe jeg og vi i Miksapix bruker mye. Jeg syns Lexolve er veldig bra og jeg anbefaler det gjerne til andre, avslutter han.