Mal for advarsel | Signer digitalt

Advarsel til arbeidstaker: Lag advarsel på få minutter

Advarsel som kan benyttes ovenfor arbeidstakere i forbindelse med kritikkverdige forhold. Du lager og signerer den gratis i Lexolve, uten forpliktelser.

Lag og signer avtaler gratis i prøveperioden.

Eksempel på ferdig utfylt advarsel
Time

Tidsbruk: ca. 5 minutter

NO ENG

Norsk og Engelsk

Fritekst

Rediger som fritekst

E-signering

E-signering

Slik kommer du i gang

  1. Lag konto
  2. Start advarsel
  3. Følg veiledningen fra oss
  4. Spør oss om du trenger hjelp
ikon: getting started attest

Om Lexolve

Lexolve er en alt-i-ett plattform hvor du som bygger selskap sparer tid og penger når du lager avtaler, utfører selskapsendringer og håndterer personell. Du kan generere avtaler automatisk, signere dem digitalt, og få påminnelser om fornyelse og oppsigelse gjennom vårt AI-drevne avtalearkiv. Lurer du på noe kan du chatte med våre jurister.

Hva er en skriftlig advarsel arbeidsgiver?

En skriftlig advarsel fra arbeidsgiver er en melding som sendes fra arbeidsgiver til arbeidstaker om kritikkverdige forhold. Intensjonen med advarselen er å informere arbeidstaker om de kritikkverdige forholdene, og alvorlighetsgraden av disse.

Et skriftlig varsel er mer alvorlig enn en muntlig advarsel. Ofte vil en advarsel først gis muntlig og deretter igjen skriftlig dersom de kritikkverdige forholdene ikke forbedres.

Kan man bli sagt opp uten å ha fått skriftlig advarsel?

Ja, det er fullt mulig å bli sagt opp uten å ha fått skriftlig advarsel. Arbeidsgiver er ikke pålagt å utstede skriftlige advarsler. Men en oppsigelse på grunn av forhold på arbeidstakers side skal normalt ikke komme uventet på den ansatte og arbeidstakeren skal normalt ha blitt informert om de kritikkverdige forholdene og fått anledning til å forbedre seg. Hvorvidt arbeidstaker kan sies opp uten mulighet til å forbedre seg, beror på hvor alvorlig de kritikkverdige forholdene er.

Ved avskjed må den ansatte gå på dagen og avskjed gis dermed normalt uten noe form for varsel eller skriftlig advarsel.

📖 Les mer om: Oppsigelse: Slik sier du opp ansatte på riktig måte

Er det krav til hva en skriftlig advarsel må inneholde?

En skriftlig advarsel er ikke et lovregulert instrument, og det er derfor ikke noen krav til hva advarselen må inneholde. Men når det er sagt er det noen punkter det er fornuftig å si noe om:

  • Hva er bakgrunnen for varslet? Gi en beskrivelse av de kritikkverdige forholdene. Eventuelt tidspunktet eller tidsperioden for de kritikkverdige forholdene.
  • Hvilke konsekvenser vurderer arbeidsgiver? Dersom arbeidsgiver mener at manglende forbedring av de kritikkverdige forholdene kan føre til oppsigelse, bør det klart fremgå av advarselen.

Finnes det eksempler på skriftlig advarsel fra arbeidsgiver?

Ved bruk av juridiske plattformen som for eksempel lexolve.com vil du ofte kunne få se et eksempel på en attest, eller et utkast til en attest før du kjøper. I tillegg finnes det flere eksempler på nettet.

Kan vi bruke mal for advarsel fra arbeidsgiver?

Ja, det er ingenting i veien for å bruke en mal for attest fra arbeidsgiver. Det finnes en rekke maler tilgjengelig som er gode. Det som er viktig ved bruk av en mal er å tilpasse malen til det konkrete tilfellet.

Dette sier kundene våre

Kim Grytøyr , Daglig leder Devos AS
Devos

Glad jeg fant dere som har alt i samme plattform

Kim Grytøyr, Daglig leder & Utvikler
Les mer om hvordan Devos AS bruker Lexolve

Fordeler med Lexolve

Hele prosessen er kvalitetssikret av jurister

Veiledning og tips til hva du bør tenke på

Digital signering med epost og BankID

Mulighet for å spørre våre jurister underveis

Pris-eksempel NDA

Vi gir selskaper god juridisk rådgivning til en veldig attraktiv pris.

Fra kun 295,- per måned får du tilgang til alle våre mest populære avtaler, AI - basert avtalearkiv, digital signering, og anledning til å spørre våre jurister om hjelp.

Smarte jussverktøy for den moderne leder

Avtaler

Automatisk dokumentgenerering

Digital signering

Digital signering

Juridisk fagsupport

Jusschat

Digitalt arkiv

Avtalearkiv

Usikker på hvilke løsninger som passer for deg? Vi hjelper deg!