Alt du trenger å vite om arbeidsforhold og ansettelse | Lexolve

Ansettelse og arbeidsforhold

Alt du trenger å vite om ansettelse og arbeidsforhold Ønsker du god kontroll på jussen når du skal ansette eller håndtere arbeidsforhold? Les våre veiledninger og beste råd.

Hvilke plikter har arbeidsgiver?

Hvilke plikter har man egentlig som arbeidsgiver? Dette får du svar på her.

Lær mer

Den vanskeligste samtalen: om arbeidsforhold og nedgangstider

Mange arbeidstaker er bekymret for å miste jobben. Pandemi, klimaendringer, krig og råvaremangel har bidratt til at både arbeidsgivere og arbeidstakere urolige. Hva må du og din bedrift gjøre?

Lær mer

Arbeidsgivers rettigheter og plikter

Vår erfaring i Lexolve er at nye arbeidsgivere sliter med å forstå omfanget av pliktene deres overfor arbeidstaker. Vi har derfor prøvd å gi et innblikk i de mest relevante pliktene og rettighetene her. I Lexolve får du også veiledning og hjelp til å lage korrekte arbeidsavtaler.

Lær mer

Å si opp en ansatt

Når du sier opp en ansatt må du vurdere om du har tilstrekkelig oppsigelsesgrunnlag. Så trenger du en god prosess. I Lexolve guider vi deg til å si opp ansatte på riktig måte.

Lær mer

Midlertidig ansettelse

Som utgangspunkt skal ansettelser være av fast karakter, men det kan være mange situasjoner der en arbeidsgiver trenger en ansatt for en midlertidig periode. Les mer om hvilke situasjoner her.

Lær mer

Når skal du ansette fast eller midlertidig, gjøre innleie eller bruke konsulent?

Skal du ansette, leie inn, ansette midlertidig? Da gjelder det å henge med i svingene. Regelverket rundt ansettelse og innleie er stadig i endring og endringene skjer fort. Vi har laget en overordnet oversikt som kan hjelpe deg til å velge hva som gjelder for deg. Når du har valgt hva du skal gjøre bør du sørge for å få en komplett oversikt over reglene for den typen “arbeidsforhold” du ønsker.

Lær mer

Vurderer du å gi en ansatt avskjed?

Å si opp en ansatt er noe blant det vanskeligste du som arbeidsgiver må gjøre. I Lexolve får du hjelp til å gjøre det riktig. Lag en selskapskonto kostnadsfritt og prøv våre produkter før du kjøper.

Lær mer

Hvilke rettigheter har arbeidsgiver?

Hvilke rettigheter har man egentlig som arbeidsgiver? Vi går gjennom de viktigste punktene.

Lær mer

Ansettelsesprosessen i 7 steg

Følg disse 7 enkle stegene for en ryddig ansettelsesprosess. I Lexolve kan du enkelt lage kontraktene du trenger på veien.

Lær mer

3 ting du bør vite om sluttavtaler og sluttpakker

Når en arbeidsgiver initierer en oppsigelse, skjer det ofte at arbeidsgiver og arbeidstaker blir enige om å avslutte arbeidsforholdet frivillig ved å inngå en avtale. Dette kalles gjerne en sluttpakke, og avtalen hvor dere blir enige om betingelsene kalles “sluttavtale” eller “fratredelsesavtale”.

Lær mer

Å si opp en ansatt

Når du sier opp en ansatt må du vurdere om du har tilstrekkelig oppsigelsesgrunnlag. Så trenger du en god prosess. I Lexolve guider vi deg til å si opp ansatte på riktig måte.

Lær mer

Slik ansetter du

Alt du trenger å vite om å skaffe arbeidskraft.

Lær mer

Hvilke regler gjelder når du gjør innleie fra bemanningsbyrå?

Det kan være mye å sette seg inn i når du skal bruke bemanningsbyrå. Akkurat som ved midlertidig ansettelser, så må innleie fra et vikarbyrå begrunnes med et av de konkrete grunnlagene som står i loven om midlertidige ansettelse. Les mer om det her.

Lær mer

Dette må du vite før du ansetter

Å være en ryddig arbeidsgiver kan være utfordrende. Hvilke rettigheter og plikter har egentlig en arbeidsgiver? Og hvordan blir du en god arbeidsgiver som de ansatte er fornøyd med? Vi svarer på spørsmål som mange arbeidsgivere lurer på og gir en innføring i arbeidsgivers rettigheter og plikter.

Lær mer

Ansettelse av daglig leder: Disse 3 tingene må du huske på.

Å ansette daglig leder skiller seg fra vanlige ansettelser. I Lexolve lager du kvalitetskontrakter på få minutter.

Lær mer

Når skal du ansette fast eller midlertidig, gjøre innleie eller bruke konsulent?

For å ansette noen trenger du bare en ansettelsesavtale og en signatur. Eller? Vi hjelper deg ta riktig valg rundt ansettelser, kontrakt, og hva du bør ha med i avtalen.

Lær mer

Ansettelse

Lurer du på hvordan du skal gå frem når du skal ansette nye medarbeidere? Vi har laget en guide til deg!

Lær mer

Verktøy for å bli en god arbeidsgiver

Vi har spurt arbeidstakere hva de ser etter i en god arbeidsgiver. Bruk denne guiden for å bli en bedre leder!

Lær mer

Slik avholder du drøftelsesmøte

Drøftelsesmøtet er en sentral del av oppsigelsesprosessen. Den sørger for at arbeidsgiver tar beslutning på riktig grunnlag. Vi forklarer hvordan du bør gjøre det.

Lær mer