Alt du trenger å vite om arbeidsforhold og ansettelse | Lexolve

Ansettelse og arbeidsforhold

Alt du trenger å vite om ansettelse og arbeidsforhold Ønsker du god kontroll på jussen når du skal ansette eller håndtere arbeidsforhold? Les våre veiledninger og beste råd.

Lovendringer: Nye krav til arbeidsavtalen fra 1. juli 2024

1. juli 2024 kommer det regler som gjør at alle må oppdatere arbeidsavtalen de bruker. Bruker du Lexolve kan du være sikker på at du lager arbeidsavtaler etter gjeldende regler. Les mer om dette og andre lovendringer som gjelder for 2024. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.

Hold deg oppdatert på alle endringer

Den vanskeligste samtalen: om arbeidsforhold og nedgangstider

Mange arbeidstaker er bekymret for å miste jobben. Pandemi, klimaendringer, krig og råvaremangel har bidratt til at både arbeidsgivere og arbeidstakere urolige. Hva må du og din bedrift gjøre?

Lær mer

Sjekk om du må ha godkjennelse som bemanningsforetak

Fra 2024 er det en ny godkjennelsesordning for bemanningsforetak. Det betyr at du må ha godkjennelse fra Arbeidstilsynet for å kunne drive med utleie av ansatte. En tommelfingerregel er at alle som har til formål å leie ut ansatte eller som leier ut mer enn 50 % av sine ansatte, må ha godkjennelse som bemanningsforetak. Er du usikker på hva som gjelder for deg? Legg inn e-posten din her så sender vi deg vår e-bok.

Godkjennelse bemanningsforetak

Verneombud og arbeidsmiljøutvalg

Har du ansatte så må du forholde deg til reglene om verneombud. Har du 30 ansatte eller mer, må du også ha et arbeidsmiljøutvalg. Her får du en oversikt over de viktigste reglene du må kjenne til.

Lær mer

Arbeidsgivers rettigheter og plikter

Vår erfaring i Lexolve er at nye arbeidsgivere sliter med å forstå omfanget av pliktene deres overfor arbeidstaker. Vi har derfor prøvd å gi et innblikk i de mest relevante pliktene og rettighetene her. I Lexolve får du også veiledning og hjelp til å lage korrekte arbeidsavtaler.

Lær mer

Å si opp en ansatt

Når du sier opp en ansatt må du vurdere om du har tilstrekkelig oppsigelsesgrunnlag. Så trenger du en god prosess. I Lexolve guider vi deg til å si opp ansatte på riktig måte.

Lær mer

Ulike former for arbeidskraft - oversikt

Skal du ansette, leie inn, ansette midlertidig? Da gjelder det å henge med i svingene. Regelverket rundt ansettelse og innleie er stadig i endring og endringene skjer fort. Vi har laget en overordnet oversikt som kan hjelpe deg til å velge hva som gjelder for deg. Når du har valgt hva du skal gjøre bør du sørge for å få en komplett oversikt over reglene for den typen “arbeidsforhold” du ønsker.

Lær mer

Vurderer du å gi en ansatt avskjed?

Å si opp en ansatt er noe blant det vanskeligste du som arbeidsgiver må gjøre. I Lexolve får du hjelp til å gjøre det riktig. Lag en selskapskonto kostnadsfritt og prøv våre produkter før du kjøper.

Lær mer

Ansettelsesprosessen i 7 steg

Følg disse 7 enkle stegene for en ryddig ansettelsesprosess. I Lexolve kan du enkelt lage kontraktene du trenger på veien.

Lær mer

3 ting du bør vite om sluttavtaler og sluttpakker

Når en arbeidsgiver initierer en oppsigelse, skjer det ofte at arbeidsgiver og arbeidstaker blir enige om å avslutte arbeidsforholdet frivillig ved å inngå en avtale. Dette kalles gjerne en sluttpakke, og avtalen hvor dere blir enige om betingelsene kalles “sluttavtale” eller “fratredelsesavtale”.

Lær mer

Å si opp en ansatt

Når du sier opp en ansatt må du vurdere om du har tilstrekkelig oppsigelsesgrunnlag. Så trenger du en god prosess. I Lexolve guider vi deg til å si opp ansatte på riktig måte.

Lær mer

Hvilke regler gjelder når du gjør innleie fra bemanningsbyrå?

Det kan være mye å sette seg inn i når du skal bruke bemanningsbyrå. Akkurat som ved midlertidig ansettelser, så må innleie fra et vikarbyrå begrunnes med et av de konkrete grunnlagene som står i loven om midlertidige ansettelse. Les mer om det her.

Lær mer

Dette må du vite før du ansetter

Å være en ryddig arbeidsgiver kan være utfordrende. Hvilke rettigheter og plikter har egentlig en arbeidsgiver? Og hvordan blir du en god arbeidsgiver som de ansatte er fornøyd med? Vi svarer på spørsmål som mange arbeidsgivere lurer på og gir en innføring i arbeidsgivers rettigheter og plikter.

Lær mer

Ansettelse av daglig leder: Disse 3 tingene må du huske på.

Å ansette daglig leder skiller seg fra vanlige ansettelser. I Lexolve lager du kvalitetskontrakter på få minutter.

Lær mer

Ansette fast, midlertidig, gjøre innleie eller bruke konsulent?

For å ansette noen trenger du bare en ansettelsesavtale og en signatur. Eller? Vi hjelper deg ta riktig valg rundt ansettelser, kontrakt, og hva du bør ha med i avtalen. Ønsker du å få en oversikt over hva som er mulighetsrommet og fallgruver når du trenger arbeidskraft? Legg inn e-posten din her så sender vi deg vår e-bok.

Lær mer

Verktøy for å bli en god arbeidsgiver

Vi har spurt arbeidstakere hva de ser etter i en god arbeidsgiver. Bruk denne guiden for å bli en bedre leder!

Lær mer

Slik avholder du drøftelsesmøte

Drøftelsesmøtet er en sentral del av oppsigelsesprosessen. Den sørger for at arbeidsgiver tar beslutning på riktig grunnlag. Vi forklarer hvordan du bør gjøre det.

Lær mer