Kundeavtaler og kundeforhold | Lexolve
Les mer

Kundeavtaler og kundeforhold

Vår erfaring er at gode kunderelasjoner begynner med klare og strukturerte salgsbetingelser som er relevante for produktene som selges og prosessene som gjelder for å gjennomføre et salg. Videre bør vilkårene ivareta allokering av risiko for de tider når ting ikke helt går etter planen. Vi har utarbeidet noen oppsummeringer av de vanligste problemstillingene du bør tenke på med noen tips og råd som vil gjøre det enklere for deg å lage dine standarddokumenter og inngå gode avtaler med dine kunder.

Kundeavtaler og kundeforhold illustrasjon

FORTROLIGHETSAVTALE (“NDA”): Når du skal dele hemmelig informasjon

Du trenger en NDA når du ønsker å dele informasjon til mulige investorer, samarbeidspartnere eller kunder, men ønsker å hindre at den eller de du deler informasjonen med sprer eller misbruker den. En NDA reduserer risikoen for at konfidensiell informasjon spres og gjør det lettere å forfølge misbruk i etterkant. Med Lexolve lager du kvalitetskontrakter på få minutter.

Lær mer om NDA-er

Intensjonsavtale: Klar til forlovelse, men et stykke unna ekteskap?

På et eller annet tidspunkt i forhandlinger om samarbeid vil partene være klare til å formalisere noen av planene skriftlig. Det kan for eksempel være når partene ønsker å gjennomføre et pilotprosjekt for å prøve ut et nytt produkt eller en tjeneste.  Begge er enige om at detaljer må utarbeides før de er klare til å signere en mer permanent avtale, men de ønsker å indikere et visst engasjement for prosjektet.

Lær mer om intensjonsavtaler

Gå til markedet/go-to-market

Endelig, produktet eller tjenesten er klar til lansering! Før dere tar produktet/tjenesten til markedet bør dere først vurdere hvilke utfordringer og risikoer som kan oppstå når du skal selge dine varer eller tjenester.

Lær mer om utfordringer og risikoer som kan oppstå når du selger varer eller tjenester

Avtale, kontrakt, vilkår, betingelser

I sin enkleste form er en avtale et “sinnsmøte”: to parter er enige om at den ene skal selge og den andre kjøpe varer og/eller tjenester.

Lær mer om hvilke kontrakter, avtaler, vilkår og betingelser man bør bruke og når

Kontraktsbrudd

Når foreligger egentlig et kontraktsbrudd og hva gjør du når motparten er uenig i din tolkning av avtalen? Vi gir deg noen utgangspunkter som kan gjøre deg bedre rustet til å håndtere en slik situasjon.

Lær mer om kontraktbrudd

Kontraktshåndtering

God kontraktshåndtering minimerer risiko, og sørger for proff håndtering av kunder. Det hjelper deg å til og gjennomføre forpliktelsene du har påtatt deg i en kontrakt, og å følge opp denne. Her hjelper vi deg med hvordan du gjør det, og hva du bør være klar over som kan bidra til å redusere et selskaps risiko.

Lær mer om kontraktshåndtering

Om å sette opp ettersalgssupport

Gode kunderelasjoner er viktige. Også etter at du har gjennomført et salg, er det viktig å ta vare på kundene dine. Her får du vite hva du må huske på.

Lær mer om ettersalgssupport

Background Image
Superdame
Trenger du hjelp med kundeavtaler og kundeforhold?
Book en uforpliktende samtale for å høre hvordan vi kan hjelpe deg!