Blue Lice | Lexolve

- Vi tapte penger da vi prøvde å lage avtalene selv

Karoline Sjødal Olsen , CEO

Subtrackr
Karoline

Karoline Sjødal Olsen er CEO og medgründer i hardware-selskapet Blue Lice. I startfasen prøvde de å lage avtalene selv. Dette førte til at viktige ting i avtalene ble glemt, med tvister og tapte penger som resultat. I dag lager de avtalene i Lexolve.

Blue Lice som selskap oppdaget tidlig viktigheten av å ha kontroll på det juridiske. Samtidig lærte de hva som kan bli konsekvensen dersom man ikke har det.

Utfordringer i starten

Karoline hadde lite erfaring med det juridiske, og prisen for advokattjenester var en stor utfordring for selskapet i starten.

- Da vi startet ble det plutselig behov for ansattkontrakter, stiftelsesdokumenter og ting som var helt nytt for meg. Samtidig var det bortimot null penger i starten til å kunne bruke en advokat. Så da ble det å søke på Google etter dokumenter du ikke engang visste om var gode dokumenter som ble alternativet, forteller hun.


Nettopp usikkerheten rundt kvaliteten på dokumentene viste seg å bli et problem for Karoline og resten av Blue Lice.


- Vi har hatt noen problemer med ansatte hvor vi har hatt feil i avtalen som har resultert i at det ble til en form for tvist når man har avslutta ansattforholdet. I tillegg så har vi også hatt ting som man har glemt i avtalene ut mot kunder eller leverandører som har resultert i at vi har tapt penger på det, rett og slett, eller at det har blitt en tvist som vi må løse. Og da blir det gjerne en mye større sak enn hva det kunne vært hvis avtaledokumentet hadde vært bra fra start av, mener Karoline.

Utfordringen med høye priser og usikre avtaleverk gjorde at Karoline og Blue Lice måtte finne en annen løsning for å dekke de juridiske behovene i selskapet.


- Det var egentlig det at jeg kjente at her får jeg et behov og en frustrasjon dekket. Her kunne jeg betale ganske mye mindre på en jevnlig basis for å hele tiden ha alle de dokumentene jeg trengte, kontra å være usikker og google meg frem til ulike avtaler. Vi brukte 60 000,- på en advokat en gang og jeg følte det var verdt kanskje halve prisen. Her føler jeg derimot at vi får mye for pengene, konkluderer hun.


Nå har Karoline tatt fatt på mindre, gjentakende oppgaver så som større prosesser.


- De kontraktene vi egentlig har hatt mest behov for er stort sett ansatt-avtaler og opsjonsprograms-avtaler, men også egne avtaler med styremedlemmer har vært de tingene som har gått igjen og som kommer gang på gang. Men når det kommer til de større avtalene så har det vært spesielt kontrakten ut mot kunden vår som vi jobbet veldig mye med for å få ordentlig i stand. Det er veldig dyrt utstyr som går ut, vårt utstyr koster flere millioner over en toårsperiode. Så det å være sikra hvis noe går galt, at vi ikke kommer i en eller annen situasjon hvor vi må stå som erstatningsansvarlig eller sånne ting, var viktig for oss, forklarer hun.


Alltid tilgjengelig

Karoline peker på at i Lexolve får hun et sikkerhetsnett hun ikke finner noe annet sted.


- Du kan gå til større juridiske hus eller advokater, men det vil aldri være så billig og enkelt som Lexolve. I tillegg er det alltid tilgjengelig, når et problem dukker opp kan du bare logge deg inn og stille spørsmål til juristene. Du trenger ikke vente en dag på å komme i gang. Hos et advokathus vil du alltid måtte booke inn en tid hos den advokaten, argumenterer Karoline.


Blue Lice startet opp i 2017, men juridiske tjenester går ikke av moten, selv om man er forbi oppstartsfasen.

- Når du har bedrift vil du alltid trenge juridiske tjenester i en eller annen form. Så jeg vil si: ikke gidd å prøv uten Lexolve. Det er fortsatt i den fasen vi er i nå, noe som løser de juridiske problemene og det dagligdagse hos oss. Det er et verktøy som er veldig fint å ha med seg. Det er min anbefaling, avslutter hun.

KonvoluttFå nyhetsbrevSnakkebobleBe om å bli kontaktet

Dette får du med Lexolve

Illustrasjon av avtale

Kvalitetsikrede avtaler

Illustrasjon prosess

Selskapsprosesser

Illustrasjon signering

Digital signering

Illustrasjon jurist

Juridisk fagstøtte

Illustrasjon skjerm

Digitalt arkiv

Advokathjelp

Få tilgang til arbeidsavtaler, kundeavtaler, styrearbeid, selskapsendringer og mye mer til fast, lav pris