Permitteringsvarsel som følge av COVID-19

Denne malen er laget med hensyn til de mange selskapene som nå må permittere ansatte som følge av COVID-19/ koronaviruset.
Av PwC
Logg inn og bruk

Om dokumentet:

Denne malen er laget med hensyn til de mange selskapene som nå må permittere ansatte som følge av COVID-19/ koronaviruset. Malen er oppdatert i henhold til de nye reglene om permitteringer som gjelder fra 1. september 2020, og inneholder alle påbudte krav etter loven for at en permittering skal være gyldig.

Permittering innebærer at arbeidstaker fritas for arbeidsplikt, og arbeidsgiver fritas for lønnsplikt i en midlertidig periode. Etter de nye reglene som trådte i kraft 1. september er arbeidsgiverperioden redusert fra 15 til 10 dager. Etter dette vil staten ta over og utbetale full lønn i ytterlige 10 dager, slik at arbeidstaker som er permittert totalt får 20 dager til sammen med full lønn.

Selv om COVID-19 utgjør en spesiell situasjon, er det viktig at de juridiske vilkårene for permittering fortsatt er oppfylt. Denne vurderingen må gjøres før selskapet permitterer, samt at det må bestemmes hvem som skal og kan permitteres, og om permitteringen er hel eller delvis. Det må sendes ut et permitteringsvarsel 2-14 dager i forveien avhengig av situasjonen.

Du kan lese mer om permitteringsreglene på PwC’s blogg her, eller følge en av våre guider til permittering om ditt selskap skal permittere, eller om du selv har blitt permittert.

Spesielt nyttig for:

- Deg som må permittere som følge av COVID-19/ Koronaviruset.

Om Partner

PwC er et globalt nettverk med over 250.000 ansatte verden over. Men med 27 kontorer spredt over hele Norge har vi inngående kunnskap og kompetanse på nasjonalt og lokalt næringsliv og rammevilkår. Med de beste hodene lokalt og globalt bistår vi din virksomhet med rådgivning, revisjon, advokattjenester og regnskap.

Les mere om Advokatfirmaet PwC >