Gå til markedet-strategien vil fokusere på å få et produkt tilpasset markedet, deretter distribusjon og til slutt skalering. Grunnleggere bruke mye tid på kundereisen, prismodeller, lanseringer, merkevarebygging og andre "kommersielle" problemer som er integrert i prosessen med å selge produktet.
Startups er vant til å ta risiko og er ofte forberedt på å ta risiko som de ikke helt har fått med seg alle juridiske aspekter av. Mange synes også at det juridiske er for overveldende å forholde seg til. Andre innser ikke at det er noen juridiske problemer å tenke på knyttet til salg inntil noen klager på produktet eller ikke betaler. Å tenke på dette på forhånd kan spare verdifull tid og penger senere.
Et hovedmål med å ha gode vilkår på plass ved salg av varer og/eller tjenester er å prøve å beskytte bedriften mot uforutsette kostnader og store tap. Uten å ta for mye vekk fra spenningen ved å lansere et nytt produkt eller en tjeneste, er det viktig å være pragmatisk og tenke gjennom hva som kan gå galt. Når du gjør deg klar til å gå ut på markedet, har du satt deg selv i kundens sted for å forstå hva de ønsker av produktet eller tjenesten. En forlengelse av denne prosessen er å oppsummere deres forventninger i salgsbetingelsene for å gjøre det klart hva produktet eller tjenesten ikke vil gjøre, og dette krever at du tenker gjennom eventuelle begrensninger som må hensyntas og hva selskapet skal gjøre hvis noe går feil. Dette kan være kundestøttetjenester som er inkludert i prisen på produktet eller tjenestene eller det kan være et eget servicenivå eller en utvidet garantiordning for forhold som oppstår etter salget, med egen pris.
Det er vanskelig å forutse alt mulig som kan skje, men vi har satt opp noen punkter for hva du bør tenke på ved inngåelse av kontrakter og hvordan man kan fordele ansvar. Når dere har satt dere inn i mulige ting som kan skje ved salg av varer i deres selskap, så er dere i god posisjon til å lage vilkår tilpasset deres selskap. Nedenfor kan du lese litt om den risiko man står ovenfor ved salg av varer og tjenester.
Som nevnt ovenfor er det viktig å tenke på hele prosessen som en helhet og prøve å komme opp med “avhengigheter” – det leverandører lover påvirker hva du kan love kundene dine. Det er viktig å tenke på hva som kan gå galt – fokus er ofte på å få betalt, men hva om du ikke kan levere det du lover? Dette er ikke bare en tydelig beskrivelse av hva du selger, men også å kunne levere på det: hvis en leverandør ikke leverer komponenter, hvilken innvirkning vil det ha på kundene og hvilke rettsmidler du lover dem bør gjenspeile løfter du har fra leverandørene. Et godt kontraktsmessig oppsett vil bety at de går hånd i hanske - såkalte back to back-vilkår.
Dette innebærer at dere bør: