Opsjoner i arbeidsforholdet - Alt du trenger å vite | Lexolve

Opsjoner i arbeidsforholdet

Opsjonsordninger eller opsjonsprogram er en av flere måter å insentivere ansatte på. Men hva er egentlig en opsjon og hvordan fungerer et opsjonsprogram i praksis? Det får du svar på her.

Når bør du bruke opsjoner som del av godtgjørelsen til dine ansatte og styremedlemmer?

Selv om kanskje det mest brukte ordet for oppstartselskaper er “opsjoner” er det ikke kun oppstartselskaper som kan dra nytte av å innføre en opsjonsordning i bedriften sin. Her får du vite mer om hva en opsjonsordning er og hvilke selskaper det kan passe for. I Lexolve får du hjelp og veiledning til å sette opp opsjonsordning.

Lær mer

Bør du velge opsjons- eller aksjeprogram?

Vi vet det kan være en hodepine å orientere seg rundt skattekonsekvenser, finansiering og likviditet når du skal sette opp insentivordninger for ansatte. Derfor har vi laget en guide med oversikt over det viktigste. Håper den er nyttig!

Lær mer

Guide til insentivprogram for de ansatte: Hva passer for ditt selskap?

Om du bør velge aksjeprogram, opsjoner eller bonus som motivasjon for de ansatte, kommer an på hva som er viktig for deg, hvilken fase selskapet ditt er i, og hvilken likviditet dere har.

Lær mer

Nye gunstige skatteregler for opsjoner i vekst og oppstartsselskaper fra 2022

Fra 1. januar 2022 endres skattereglene for gevinst på opsjoner i arbeidsforhold til det bedre for arbeidstaker og arbeidsgiver. Her gir vi deg en innføring i reglene og hvordan du kan tilpasse din bedrift deretter.

Lær mer

Opsjonsordninger - oversikt over begreper

Begreper knyttet til opsjonsordninger kan være vanskelig å forstå. Hva betyr egentlig tildelingstidspunkt, innløsningspris og aksjeopsjon? Kanskje har du også hørt begrepet “vesting period” på engelsk, men aldri helt forstått hva det betyr? Frykt ikke. På denne siden får du enkle forklaringer på kompliserte begreper, både på norsk og engelsk.

Lær mer

Slik lager du en god opsjonsavtale

Lurer du på hvordan du skal sette opp en opsjonsavtale til dine ansatte? Her får du noen tips til hva du bør ha med.

Lær mer

Slik utløser du opsjoner for ansatte

Hvor lenge må du vente fra du har fått tildelt en opsjon til du kan kjøpe aksjene? Dette er et ofte stilt spørsmål. Etter at ansatte har fått tildelt en opsjon er det nemlig en opptjeningstid. Det vil si en periode hvor opsjonen tjenes opp før den deretter kan utøves på “utøvelsesdato”. Vi går mer inn i detaljer i artikkelen under.

Lær mer

Hvordan bør opsjoner fordeles mellom ansatte?

Opsjonsprogram kan være et attraktivt verktøy for å tiltrekke seg motiverte og kompetente kollegaer. Basert på hundrevis av intervjuer og samtaler vi har hatt gjennom årene, har vi identifisert to konkrete fordelingsmodeller, slik at du kan vurdere hva som er aktuelt for din bedrift.

Lær mer

Slik lager du et opsjonsprogram for ansatte i selskapet ditt

På denne siden gir vi deg en liten innføring i hvordan du kan sette opp et opsjonsprogram til dine ansatte. Vi går gjennom hva som er lurt å tenke på før du begynner og guider deg gjennom prosessen fra A til Å. Vil du ha hjelp til å sette opp programmet så kan vårt produkt for opsjonsprogram være noe for deg.

Lær mer