Hjelp, jeg vil stifte selskap! | Lexolve

Hjelp, jeg vil stifte selskap!

Du vet drømmen din. Vi viser deg prosessen. Les mer om hvordan man stifter selskap.

Heidi Daaland / SIST OPPDATERT 08. februar 2024

Jeg skulle egentlig drevet med …, vet du”. Vi er mange som går med drømmen om å starte noe eget, og så blir det gjerne med det. Det kan være komfortabelt der du er nå, og du vet ikke hva det ukjente krever av deg personlig. Nesten ihvertfall. Ditt utgangspunkt er unikt, men mange av prosessene rundt stiftelse er ikke det. Du vet drømmen din. Vi viser deg prosessen.

Hvilken selskapsform du velger har mye å si for om det er du personlig, eller selskapet som står ansvarlig, dersom ting ikke skulle gå etter planen. Derfor koster det kun et registreringsgebyr å opprette et ENK, mens et AS krever 30.000 kroner i kapitalinnskudd i tillegg. Men dette kan juristene våre forklare nærmere i artikkelen: "Dette er forskjellen på enkeltpersonforetak og aksjeselskap".

Likt for begge selskapsformene er at mange av oppgavene du gjør er forankret i juss. Dette betyr at alle avtaler du gjør enten det er med kunder, leverandører eller ansatte har en juridisk betydning for deg. Hva den konsekvensen avhenger av og hvor godt du forstår jussen og selskapet ditt. Det er dette som er essensen i hva vi i Lexolve ønsker å formidle: informasjon rundt jussen og sette deg i stand til å ta gode beslutninger på egenhånd.