Oppstart | Lexolve
Se mer

Oppstart

Oppstart av virksomhet starter gjerne med å finne ut hvilken selskapsform du skal velge. Deretter kommer selve stiftelsen av selskapet. I tillegg er det viktig å få på plass det nødvendigste for å kunne komme i gang med virksomheten i selskapet.

oppstart illustrasjon

Dette er forskjellen på enkeltpersonforetak og aksjeselskap

Valg av selskapsform er en viktig avgjørelse for deg som skal drive økonomisk virksomhet. Her får du vite de viktigste forskjellene på enkeltpersonforetak og aksjeselskap når du skal velge selskapsform.

Les mer om forskjellen mellom ENK og AS

Starte aksjeselskap

Å starte og registrere et aksjeselskap trenger ikke være så vanskelig. Enkelte punkter kan det være nyttig å ha tenkt igjennom før oppstart, men de fleste forhold kan også endres på et senere tidspunkt.

Les om hvordan du bør starte aksjeselskap steg for steg

Svettekapital eller “Sweat equity” i oppstartselskap

For oppstartsselskaper med stram likviditet, kan det være fristende å tilby aksjer i stedet for betaling eller lønn for å få ansatte eller tjenesteleverandører til å jobbe for seg. Du får våre beste tips på hva du bør tenke på når du skal inngå en avtale om “svett kapital”.

Les mer om svettekapital

Aksjonæravtaler

En aksjonæravtale er en avtale som inngås mellom eierne i et aksjeselskap og som regulerer eierforholdet og aksjonærenes forhold til selskapet. Det er mange ulike aksjonærforhold og her vil du finne mer informasjon om hvordan aksjonæravtaler for ulike typer aksjonærforhold bør reguleres.

Les mer om aksjonæravtaler